perjantai 6. syyskuuta 2013

Ensimmäinen vuorokausi vaihdossa Bonnissa

Tästä lähtee tämän blogin kansainvälinen osuus. Minut hyväksyttiin keväällä vaihto-opiskelijaksi Bonniin läntiseen Saksaan ja eilen tänne lensin. Kuvia ei vielä tähän ensimmäiseen päivitykseen saanut, mutta pian niitäkin tulee.

Vauhti on ollut oletetun vikkelä. Tulopäivänä raahasin laukkujani pitkin kaupungin keskustaa kansainväliseen toimistoon. Sinne oli järjestetty väliaikainen opiskelijakortti, kurssimaksun suorittaminen ynnä muita toimitettavia asioita.

Näiden jälkeen kävin kirjautumassa Bonnin kaupunkiin valtavassa, harmaassa kaupungintalossa. Rakennus näytti byrokratian Mekalta. Lisäksi Studentenwerkissä, Opiskelijapalveluissa tuli hoidettua asuntoon liittyviä asioita. Päivän päätti maukkaasti käynti paikallisessa Apollo-pizzeriassa.

Marc, buddyni on ollut aiemmin vaihdossa Bonnissa (ja tutoroinut ystävääni Ernoa ja ollut huskyajelulla), meillä riittää juttua. Ylipäätään saksalaiset ovat vaikuttaneet hyvin auttavaisilta. Eilen ollessani 20 minuuttia sulkemisajan jälkeen paikallisen pienmarketin ovella liikkeen vastaava päästi minut sivuovesta keräämään hengenpitimiä. Tänään Sparkasse-pankissa asioidessani työntekijä neuvoi mistä kannattaisi etsiä sanakirjoja ja mitkä ovat hänen suosikkinsa kesäisessä Bonnissa.

Täällä todella on lämpöä piisannut, 30 astetta kumpanakin päivänä ja hellerajan pitäisi rikkoutua myös tulevana päivänä. Paras alkaa etsiä lyhyempiä housuja ja aurinkorasvaa... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti